JEDILNIK
22.4.2024 - 26.4.2024
PONEDELJEK
Zajtrk: Domači bučni namaz, sveža paprika, pisan kruh, čaj
Malica: Sadje
Kosilo: Mesna lazanja, mešana solata
Malica: Presta, 100% sok
TOREK
Zajtrk: Špargljev namaz, svež paradižnik, črni kruh, čaj
Malica: Sadje
Kosilo: Zelenjavna juha s polnozrnatimi testeninami, bel kruh, marmorni kolač
Malica: Grški jogurt z jagodo
SREDA
Zajtrk: Topljeni sir, bio pirin kruh, sveža kumara, čaj
Malica: Sadje
Kosilo: Piščančji medaljoni, pečen krompir, bučna omaka, paradižnikova solata
Malica: Sirova štručka, čaj
ČETRTEK
Zajtrk: Mešana marmelada, maslo, koruzni kruh, čaj
Malica: Sadje
Kosilo: Puranja pečenka, ajdova kaša, grahova omaka, rdeča pesa
Malica: Hruška, prepečenec
PETEK
Zajtrk: Fižolov namaz, sveže korenje, polbel kruh, čaj
Malica: Sadje
Kosilo: Ribji ragu, polnozrnati kus kus, stročji fižol v solati
Malica: Rešetko z malinami
Hrana je pripravljena primerno starosti otrok. V primer težav z dobavo lahko pride do sprememb v jedilniku.
Hrani, pripravljeni v naši kuhinji, ne dodajamo nobenih zdravju škodljivih aditivov
ter ojačevalcev okusa. Začinimo jo s svežimi ali suhimi začimbami.
Skladno z zahtevami uredbe o izvajanju uredbe (EU) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Ul. RS, št.6/2014): 3.člen (označevanje alergenov v nepredpakiranih živilih, namenjenih končnim potrošnikom in v obratih javne prehrane), navajamo sledeče podatke glede vsebnosti alergenov v prehrani, pripravljeni in ponujeni otrokom v vrtcu Hiša otrok Mali princ.
Pripravljamo prehrano, razvidno iz jedilnika, ki je namenjena zdravim otrokom brez alergij ali preobčutljivosti, zato obroki, ki jih ponujamo, lahko vsebujejo vse možne alergene, kot so: ŽITA Z VSEBNOSTJO GLUTENA, JAJCA, RIBE, ARAŠIDI, SOJA, OREŠČKI, LISTNA ZELENA, MLEKO IN MLEČNI IZDELKI (z vsebnostjo laktoze), GORČIČNO IN SEZAMOVO SEME, ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI, VOLČJI BOB ter proizvodi iz njih.
Katalog živil in jedi z označenimi alergeni je na voljo na glavni oglasni deski in v kuhinji.
Za otroke, ki z zdravniškim potrdilom izkažejo alergijo ali preobčutljivost na posamezne sestavine živil v obrokih, pripravljamo dietne jedi. Za pripravo vsake diete se dogovorimo s starši indivividualno.